heart-1986105_1920
woman-570883_1920
barbara

Po  izobrazbi sem diplomirana medicinska sestra z specialnimi znanji na področju primarne preventive in terapevt medicinske hipnoze. V petnajstih letih delovanja v javnem zdravstvenem sistemu sem prišla do spoznanja, da pacienta ne obravnavamo celostno, vsaj z strani mentalnega zdravja ne. Na žalost nikoli ni dovolj časa, da bi prisluhnili pacientu in ga poslušali o njegovem problemu celostno. Saj velikokrat problem izvira precej globoko v nas samih.

Mentalno in telesno zdravje se močno prepletata med seboj in veliko let dela s pacienti mi je to tezo še potrdilo. Ker pa sem človek z izrednim posluhom za človeka, odprta in komunikativna, sem vsak dan bolj ugotavljala, da me zanima predvsem mentalno zdravje, moč misli in osebna rast.

Skozi leta dela in izkušenj sem ugotavljala, da samo svetovanje z moje strani ne prinese nobenih rezultatov v mojem delu,  zato sem obrnila ploščo  in začela ljudi poslušat in jim postavljat vprašanja, ki razkrijejo vzrok nastanka bolezni. Tako smo zelo velikokrat prišli do zaključka, kako olajšat težave, tako da sva  vzrok težav poiskala in se o njem pogovorila in mogoče tudi kdaj naredila akcijski načrt. Zelo velikokrat s pacientom ugotoviva, skozi pogovor in z določenimi vajami, da je bolezen samo posledica neke notranje bolečine, nezadovoljstva, stresa, nerazumevanja odnosov z partnerjem, starši…. Skozi leta sem se učila skupaj s pacienti, ki so najboljši učitelji, osebnostno rasla in iskala in iskala, brala in našla medicinsko hipnozo. Izobraževala sem se pri prof. dr. Marjanu Pajntarju, ki je pionir medicinske hipnoze in postala terapevt medicinske hipnoze. Sem tudi član društva za medicinsko hipnozo Slovenije in se redno udeležujem strokovnih posvetov in mednarodnih izobraževanj.

Skozi leta dela v medicini sem pridobila ogromno izkušenj s pacienti in dodobra izpilila znanje o boleznih in vseh posledicah. Ampak ker sem človek, ki hoče nekaj več, sem se učila, brala, raziskovala kako ohranjat zdravje, da se nebi rabila več ukvarjat z posledicami (boleznijo) ali kako to bolezen omilit in dokaj znosno z njo živeti. Seveda rezultati niso nikoli bili vidni takoj, kot mi želimo ampak povratne informacije  so bile vzpodbudne, saj so pacienti čutili olajšanje. Zato sem svoje poslanstvo nadaljevala v svetovalni obliki dela, ker pogovor zelo veliko pomaga in odkrije. Na žalost mora vsak posameznik narediti popolnoma vse sam, ampak  tukaj smo zato, da vam pomagamo odkriti kako in s kakšnimi metodami to najlažje naredite.

Pokličite in z veseljem vam bom pomagala

Celjska cesta 30, 3250 Rogaška Slatina

 

M: 040 838 516
E: info@hipnozazbarbaro.si