couch-447484_1920

Kaj je hipnoterapija?

Hipnoterapija je terapija ki se uporablja za reprogramiranje podzavesti. Ko ste v stanju hipnoze sta vaš um in telo bolj dovzetna za sugestije in tako lažje sprejmete spremembo vedenja. Cilj je uskladiti podzavestni in zavestni um, kar vam je v veliko pomoč, da imate boljši nadzor na svojim vedenjem in čustvi.

Hipnoterapija nima nič skupnega z odrsko hipnozo, kjer hipnotizerji za zabavo priredijo svoj program tako da je čim bolj zabaven za občinstvo.. Tam pogosto vidite zelo zabavne in vam mogoče neprijetne stvari, kjer ljudje kokodakajo, se obnašajo kot dojenčki…..
Pri hipnoterapiji se ves čas nadzorujete in zelo dobro slišite vse predloge in se tudi po končani terapiji vsega spomnite. Pri sami terapiji tudi ne poveste nič takega kar sami ne želite povedat. Terapevti ki imamo končano medicinsko hipnozo, imamo vsi izobrazbo iz medicinske stroke in nas zavezuje etični kodeks in načelo poklicne molčečnosti.

Pri prvem srečanju se boste z terapevtom pogovorili o težavi in se dogovorila o svojih ciljih, željah in vprašanjih. Nato bosta skupaj pripravila načrt. Ko boste vstopili v stanje hipnoze se boste počutili izredno pomirjeno in sproščeno, prav tako med samo terapijo se počutite dobro in sproščeno, sam terapevt vas med terapijo zelo dobro opazuje in tudi opazi če vam je neprijetno. Med  terapijo se počutite, kot da bi rahlo dremali, skoncentrirani ste na terapevtov glas, ki je miren in nežen. Terapevt vam posreduje sugestije, ki sta jih že osnovala pri samem v načrtu terapije. In če ste pripravljeni sprejeti načrt zdravljenja, jih bo vaša podzavest sprejela kot edino možno resnico in začel se bo proces zdravljenja oz. na podzavestni ravni boste začeli uvajat nove spremembe v življenju. Seveda brez dela ne bo šlo in bo potrebno vložit nekaj energije v spremembo. Terapevt je samo vodič, od vas pa je odvisno, če boste sledili navodilom in stopili v akcijo.
Potrebno se je zavedati da hipnoterapija ni neko čudežno zdravilo, ki bi pozdravila raka, kronične in akutne bolezni….

Je pa zelo uporabno orodje za lajšanje naslednjih težav:

 • pri kroničnih bolečin (seveda s potrditvijo diagnoze in speljano celotno diagnostiko pri zdravniku, ki tudi pove da lahko lajšate bolečino na tak način),
 • migren (potrditev diagnoze z strani nevrologa),
 • lajšanje težav pri sindromu razdraženega črevesja oz. Chronovi bolezni,
 • anksiozi in paničnih napadih,
 • depresiji,
 • nespečnosti,
 • premagovanje strahov, fobij in treme,
 • opuščanju slabih navad, razvad in odvisnosti (kajenje, hujšanje oz. neješčnost, grizenje nohtov, puljenje las, močenje postelje…)
 • izboljšanje samozavesti in samopodobe
 • izboljšanje uspeha v športu, šoli, javnem nastopu
 • stresu, preobremenjenosti.

Želite sestanek, imate vprašanje?

Se vam porajajo vprašanja, dvomi? Bi želeli stopiti v stik z nami? Izpolnite spodnji obrazec, napišite kaj bi želeli razrešiti in dogovorili se bomo za srečanje.